Naslovnica Izdvojeno “Jer nas se tiče” deblokirali Uborak

“Jer nas se tiče” deblokirali Uborak

585
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Građanska inicijativa “Jer nas se tiče”, koja okuplja mještane naselja Bijelo Polje i Vrapčići oko deponije Uborak, donijela je odluku u nedjelju kasno poslijepodne da deblokira prilazni put tom odlagalištu otpada, kojeg su držali u blokadi od 22. februara.

To je za portal StarMo.ba potvrdio potpredsjednik inicijative, Nijaz Hodžić.

“Dragi stanovnici naše opštine,

ne možemo dopustiti da svi građani Mostara i okoline nastave ispaštati zbog nesavjesnog gradonačelnika i nerada nadležnih koji se nisu pobrinuli za smeće na ulicama, za razliku od drugih opština.

Zbog toga smo, ISKLJUČIVO ZBOG GRAĐANA MOSTARA I OKOLNIH NASELJA, na sastanku članova udruženja, odlučili privremeno dozvoliti odlaganje otpada na deponiju na Uborku”, stoji u objavi Inicijative na njihovoj Facebook stranici.

Sada očekuju hitno uključenje HNK i Federacije BiH, koje je i obećano, te potpisivanje njihovih “realnih zahtjeva u što kraćem roku”.

“U slučaju izostanka njihove reakcije i potpisivanja zahtjeva, bit ćemo primorani ponovo blokirati nelegalnu deponiju na Uborku.

Građani nastavljaju sa mirnim okupljanjima ispred deponije na Uborku, bez blokade. Molimo vas za podršku u borbi za zdravlje svih nas, jer samo se ujedinjeni možemo izboriti za naše zdravlje koje nam vlast, neodgovornim postupcima, uništava”, pozvali su iz Inicijative.

(StarMo)