Naslovnica Mostarski izbori 2020 Jekić: Svi trebamo izaći na glasanje, a vlast je servis građanima

Jekić: Svi trebamo izaći na glasanje, a vlast je servis građanima

278
Nataša Jekić - Koalicija za Mostar 2020.

Mostar — Kao nestranački kandidat, dobila sam poziv u ime Koalicije za Mostar 2020. i zaista sam time počašćena, jer smatram da imaju izuzetno dobro izrađenu izbornu platformu, plan i program na srednjoročnom nivou. Meni je posebno važno da kultura i sport zauzimaju važno mjesto u tom programu. Ja ću, prije svega, poštovati riječ struke – kazala je Nataša Jekić sa Gradske liste Koalicije za Mostar na predstojećim izborima.

Dodala je kako će “ono što znam vrlo rado podijeliti sa kolegama koji će biti izabrani”.

– Ako prođem, obećavam samo red, rad i disciplinu. Maksimalnu posvećenost problemima i poslu. Ono što je najvažnije jeste da sam veoma dobro svjesna kako smo mi servis građanima, da moramo slušati njihove emocije i njihove probleme.Nakon skoro tri decenije rada s mladima,ali i s odraslima, borit ću seprije svega da mladi mogu imati glas u Gradskom vijeću. Da njihov entuzijazam, njihovi problemi i njihova ljubav,s jedne, a naše iskustvo i zrelost, s druge strane,budu idealan ključ za rješavanje problema u ovom gradu – kazala je Jekić.

Govoreći o Mostaru Jekić je naglasila kako ovaj grad “vapi za promjenama, te da se promjene moraju desiti”.

– Ono što volim u svom gradu jeste taj ludi entuzijazam koji, nadam se, nikada neće nestati. Mostar ima prelijepo sunce, ali prije svega su njegovi ljudi to sunce koje sija. Svi trebamo izaći na glasanje, posebno mladi, i pokazati svima onima koji ne izlaze na izbore da je ovo naša nada, da možemo promijeniti stanje u gradu. A upravo je ta promjena želja i nada ovih građana – naglašava Nataša Jekić.

Nataša Jekić, koreografkinja i voditeljica Plesnog studija “Mo-Stars”, rođena je 1973. godine u Mostaru i na drugom je mjestu Gradske liste koju je za lokalne izbore u Mostaru, prve nakon više od decenije, formirala Koalicija za Mostar 2020. Nataša Jekić bavi se plesom od pete godine života, kada se učlanila u Kulturno-umjetničko društvo “Abrašević”. Osnovnu i Srednju medicinsku školu u Mostaru završava kao učenik generacije. Kao dvadesetogodišnjakinja, postaje dio mostarske ratne vojne bolnice, gdje je radila kao medicinska sestra. Porađala je žene i pomagala im da na svijet donesu bebe u najtežim danima postojanja Mostara.

Po okončanjuAgresije na Bosnu i Hercegovinu vraća se plesu, a s mostarskim mališanima se bavi i terapeutskim plesom kako bi im pomogla da zaborave ratne traume. Od 2001. godine je i sutkinja na plesnim takmičenjima širom Bosne i Hercegovine. Njen Plesni studio “Mo-Stars” ima više od 150 članova starih od četiri do 25 godina. Snimali su spotove, reklame, sarađivali s televizijskim i pozorišnim režiserima, učestvovali na izborima ljepote.

(StarMo)