Naslovnica Sport Jedinstvo hoće u Premijer ligu BiH

Jedinstvo hoće u Premijer ligu BiH

337
foto arhiva

Bihać — Nogometni klub Jedinstvo u novu prvoligašku sezonu ulazi s premijerligaškim ambicijama, što je potvrđeno i na predstavljanju uprave, stručnog štaba i značajno osnaženog igračkog kadra.

“U klub sam se vratio s jasnim ciljem, a to je da Jedinstvo vratimo u elitni rang bosanskohercegovačkog nogometa, gdje mu je i mjesto. Osigurali smo financijsku konstrukciju za jesenji dio sezone, doveli kvalitetna pojačanja, a vrlo brzo ćemo krenuti i s infrastrukturnim projektima koji su neophodni za ostvarenje svih naših želja i ciljeva. Upravnoj strukturi smo pridružili ljude s autoritetom, koji razumiju nogomet i koji mogu doprinijeti klupskom napretku”, rekao je predsjednik bihaćkog kluba Hamdija Abdić.

Ambiciozni nogometni projekat podržao je i Grad Bihać, odnosno Gradsko vijeće.

“Osigurat ćemo sve da naše Jedinstvo može nesmetano funkcionirati, ili bolje reći napredovati. Imamo veliku navijačku bazu i vrijeme je zaista da svi zajedno doprinesemo stabilizaciji i napretku kluba. Posebnu pažnju ćemo usmjeriti na omladinsku školu i infrastrukturne projekte, bez kojih ne možemo imati ni jak prvi tim. Uskoro bismo trebali izgraditi pomoćni teren s umjetnom podlogom, a pokušat ćemo osigurati i adaptaciju glavnog terena”, riječi su gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića.

Šef stručnog štaba Muhamed Berberović definirao je igrački kadar za predstojeću takmičarsku sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, kojem je priključeno čak 11 pojačanja. Najzvučnija nova imena u crveno-bijelom dresu su sigurno Nusmir Fajić, Dženan Haračić, Vlado Koprivica, Bojan Kremenović, Ivan Tankuljić i Ivan Olić, prenose federalna.ba i Fena.

(StarMo)