Naslovnica Region Janša sada tvrdi: Neće biti promjena granica na Balkanu

Janša sada tvrdi: Neće biti promjena granica na Balkanu

509
Janez Janša

Atina — Slovenski premijer Janez Janša u ponedjeljak je tijekom radnog posjeta Grčkoj razgovarao o prioritetima slovenskog predsjedanja Vijećem EU-a, istaknuvši tom prilikom kao jedan od središnjih događaja koje će organizirati Ljubljana neformalni summit o zapadnom Balkanu i njegovoj evropskoj perspektivi.

Govoreći o toj temi na 6. Delfskoj konferenciji lidera o razvoju konkurentnosti u Evropi i istočnom Sredozemlju, Janša je istaknuo važnost širenja Evropske unije na jugoistok, a ponovno je demantirao nedavne špekulacije da on stoji iz famoznog “non papera” o promjeni granica na Balkanu i podjeli BiH duž etničkih linija.

– Non paper je nešto što ne postoji i to ne mogu komentirati, a neke se non paper objavljuje samo zato da se ubrza rasprava koja bi bila u interesu jedne ili druge strane, kazao je Janša, dodavši kako Slovenija i u toj situaciji želi pomoći regiji.

– Slovenija pokušava pomagati regiji zapadnog Balkana kako bi njena evropska perspektiva postala realnost. Neformalna konferencija koju ćemo organizirati neće biti konferencija o promjeni granica nego o europskoj perspektivi država zapadnog Balkana, kazao je Janša na konferenciji tijekom radnog posjeta Grčkoj, prenio je u priopćenju Janšin ured.

 

(StarMo)