Naslovnica Region Jandroković: Hrvatska će poslati vojsku na migrante

Jandroković: Hrvatska će poslati vojsku na migrante

632

Zagreb — Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u utorak da će Hrvatska poslati vojsku na svoje granice bude li potrebe za tim nakon što je Turska odlučila pustiti migrante prema Evropi.

“Očito je da će, ako se sigurnosna situacija pogorša, hrvatska vojska doći na granicu”, rekao je Jandroković na marginama međuparlamentarne konferencije o zajedničkoj i sigurnosnoj i vanjskoj politici EU.

Dodao je da EU mora imati jedinstveni odgovor na migrantsku krizu.

“Volio bih da se ne ponovi ona situacija iz 2015. godine. Trebamo osnažiti zajedničku politiku unutar EU kada su u pitanju migracije. Prve na udaru su Grčka i Bugarska”, rekao je Jandroković, prenose bh. mediji.

Predsjednik Hrvatskog sabora kaže će se morati drukčije reagirati nego prije pet godina ako na granice počnu pristizati desetine ili stotine hiljada ljudi.

“Hrvatska će pratiti stanje i koordinirati svoje aktivnosti. Osnovni zadatak države je zaštititi svoje granice i ljude”, dodaje.

“Evropa je i 2015. razmišljala o tome kako zaustaviti eskalaciju u samom izvoru krize. Države moraju reagirati, države se moraju štititi. Ne bih rekao da se ovdje radi o licemjerju, već se stvari mijenjaju i sazrijevaju”, smatra Jandroković.

(StarMo)