Naslovnica Region Jadran: Talasi i do četiri metra

Jadran: Talasi i do četiri metra

412
foto: Index.hr

Split — Uslijed jakog nevrijeme u četvrtak u Splitu je oštećeno četiri vozila u kvartu Spinut, kada su na njih pale odlomljen grane sa stabala, saznaje se u splitskoj policiji.

Ta vozila bila su parkirana u Matoševoj i Bakotićevoj ulici. Brzom intervencijom vatrogasaca slomljene grane su uklonjene s oštećenih vozila, izvijestili su iz regionalnog vatrogasnog operativnog centra u Splitu, prenose hrvatski mediji.

Olujni udari vjetra oko 77 kilometra na sat na području Marjana praćeni grmljavinom i kišom trajali su nekoliko minuta, saznaje se u Pomorskom hidrometeorološkom centru.

Takvi olujni udari su zahvatili i područje srednjeg Jadrana, na kojem su se pritom mjestimično stvarali talasi i do četiri metra visine, rekli su Hini u Pomorskom hidrometeorološkom centru.

Zbog jakog nevremena danas su prekinute trajektne linije Korčula-Split i Makarska Sumartin. U prekidu su i katamaranske linije Split-Vis, Bol-Jelsa i Hvar-Lastovo, saopštila je šefica Jadrolinijine agencije u Splitu Jelena Ivulić.

(StarMo)