Naslovnica Život Jablanica dobila novo sanitetsko vozilo

Jablanica dobila novo sanitetsko vozilo

562

Jablanica — Isporukom sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja Jablanica završava se sufinancirani projekt Općine Jablanica i UNDP-a pod nazivom “Jačanje kapaciteta zaštite i spašavanja stanovništva i unaprjeđenje zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Jablanica”, ukupne vrijednosti 163.542,60 maraka.

Predstavnik dobavljača sanitetskog vozila “AutoStart” d.o.o. Mostar svečano je uručio ključeve i prateću dokumentaciju načelniku Jablanice Damiru Šabanoviću, a u okviru ovog projekta prethodno je Domu zdravlja Jablanica isporučena medicinska oprema, i to hematološki analizator, pacijent-monitor za praćenje vitalnih funkcija pacijenta, defibrilator, 3-kanalni prijenosni EKG aparat i aspiracijska pumpa, priopćeno je na internetskoj stranici Općine Jablanica.

Navedeni projekt realizira se u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekt Vlade Švicarske i UNDP-a u Bosni i Hercegovini.

Glavni nositelj projekta, Općina Jablanica, sudjelovala je s 81.900 maraka, drugi dio sredstava osigurao je ILDP u iznosu od 68.780 maraka, dok je Dom zdravlja Jablanica osigurao 1.170 maraka.

(StarMo)