Naslovnica Sport Jablanica dobija prvo sportsko penjalište

Jablanica dobija prvo sportsko penjalište

123

Jablanica — Prvo sportsko penjalište u Općini Jablanica, na području Komadinovog vrela na istočnim obroncima planine Čvrsnice, biće otvoreno u nedjelju, 5. juna, s početkom u 11 sati u organizaciji Udruženja građana “Puls”.

Iz ove udruge pozivaju sve zainteresirane da sudjeluju u sportskom penjanju i dožive čari kanjona Neretve i Komadinovog vrela na potpuno drugačiji način.

Dalje su naglasili kako će otvorenje biti upotpunjeno druženjem, upoznavanjem s penjalištem i drugim penjačkim zajednicama te edukativnim programom, kako za penjače početnike, tako i za naprednije. Ističu da će napredni polaznici imati priliku naučiti kako se izrađuju sportski smjerovi.

“Ukupno je izrađeno 15 smjerova različitih težina uz pomoć naših prijatelja iz Alpinističko-sportskog društva ‘Neretva’ Mostar, kao partnera projekta, Sportsko-penjačkog kluba ‘Blagaj’, kao i naših dragih gostiju Wanja Lohmeiera iz Njemačke i Roberta Mencina iz Slovenije”, poručili su iz Pulsa.

Projekt izgradnje penjališta implementiran je uz pomoć projekta Via Dinarica koji implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).