Naslovnica BiH “Izraz tradicije i kulture”: Izrečene mjere “braći četnicima”

“Izraz tradicije i kulture”: Izrečene mjere “braći četnicima”

433

Srebrenica — Rukovodstvo i stručna služba škole obavili su razgovor sa učenicima koji su objavili spornu fotografiju i izrekli im adekvatne mjere za neprimjereno ponašanje, navodi se u saopćenju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Dodaju i da je “stručni tim škole zadužen da održi sastanke sa roditeljima ovih učenika i skrene im pažnju da su odgovorni za ponašanje svoje djece, između ostalog, i na društvenim mrežama”, prenio je RadioSlobodna Evropa.

Naime, prije nekoliko dana je na Instagramu objavljena fotografija devetorice dječaka uzrasta od sedmog do devetog razreda Prve osnovne škole u Srebrenici na kojoj su sa šubarama i uz podignuta tri prsta. Slika je nastala nakon završene priredbe u školi povodom školske krsne slave Sveti Sava, u ponedjeljak, 27. januara, a ispod nje piše: “Braća četnici”.

Iz Ministarstva još dodaju da je “prema informaciji koju je Ministarstvu dostavila Prva osnovna škola u Srebrenici, sporna fotografija nastala u prostoru škole u vrijeme kada nije izvođena nastava jer je 27. januar, prema školskom kalendaru, nenastavni dan. Fotografija je nastala u vrijeme kada su se učenici pripremali za školsku priredbu, bez prisustva nastavnika. Učenici su nosili srpsku narodnu nošnju kao izraz tradicije i kulture našeg naroda.”

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)