Naslovnica Život Izraelska vojska: Gađano 130 ciljeva u Gazi

Izraelska vojska: Gađano 130 ciljeva u Gazi

79
Screenshot: BBC

Sarajevo/Tel Aviv — Izraelska vojska saopštila je jutros da je kao odgovor na granatiranje iz pojasa Gaze na Izrael gađala 130 ciljeva na palestinskom području koji pripadaju Hamasu. Najmanje 15 pripadnika palestinskih oružanih grupa ubijeno je u pojasu Gaze.

“Pogodili smo 130 vojnih ciljeva koji uglavnom pripadaju Hamasu. Prema našim trenutnim procjenama, ubili smo 15 pripadnika Hamasa i Islamskog džihada”, rekao je portparol vojske Izraela, prenio je portal Federalne televizije, pozivajući se na svjetske agencije.

Više od 100 raketa ispaljeno je juče iz pojasa Gaze na Izrael.

Ministarstvo zdravstva Palestine saopštilo je da je bilans smrtno stradalih u izraelskim napadima na Gazu povećan na najmanje 24, dok su povrijeđene 103 osobe.

Navodi kako je među 24 poginulih bilo i najmanje devetoro djece, a da su ranjene najmanje 103 osobe.

Zvaničnik tima civilne odbrane za agenciju Anadolija je rekao da su u posljednjem napadu poginule još tri osobe iz jedne kuće na zapadu Gaze, među poginulima je jedna žena i jedna osoba sa invaliditetom.

Palestinci u Jerusalemu već nekoliko dana protestiraju zbog izraelskih racija i sudskih odluka o protjerivanju palestinskih porodica iz kvarta Sheikh Jarraha. Situacija je eskalirala nakon što su izraelske snage u petak napadom pokušale rastjerati vjernike iz kompleksa džamije Al-Aksa.

(StarMo)