Naslovnica Sport Iznenadna smjena na čelu Borca

Iznenadna smjena na čelu Borca

61
Marko Maksimović

Banja Luka — Danas je objavljena vijest kako Marko Maksimović više nije šef stručnog štaba FK Borac Banja Luka.

Mladi stručnjak se obratio nakon odlaska sa kormila crveno-plavog tima.

“Ova odluka donešena je mnogo ranije, nije ishitrena i ja sam je lično donio. Klub je znao za moju odluku. Mnogo smo pričali i odgovarali su me od toga, ali u ovom momentu ja ne odlazim ni zbog kakvog neuspjeha, jer smo napravili ozbiljan uspjeh, već smatram da je lakše da se promijeni jedan čovjek, a ne njih 50.”, rekao je Marko Maksimović.

Maksimović je timu iz Platonove prošle sezone donio drugu titulu u historiji, a ističe da je uspjeh kluba na prvom mjestu.

“Ja sam neko ko mnogo voli Borac, ovo isto sam već jednom uradio poslije utakmice s Veležom, a sada u ovom momentu prije svega moram da se zahvalim Bogoljubu Zeljkoviću na sjajnoj energiji. Svi bismo trebali da budemo profesionalci u klubu, a ne samo treneri i igrači, već svi ostali zajedno s njima. Klub je juče uradio jednu drugu stvar koju je trebao da uradi, a sada sam i ja uradio ono što sam trebao. Sada svi ostali treba da urade ono što treba da urade. Publika, i svi ostali, ja sam sutra na tribinama, to je sigurno i navijaću zato što volim ovaj klub. Ovo je sad profesionalna odluka i ja sam miran u njoj.”, dodao je Maksimović.

(StarMo)