Naslovnica Region Iznenada preminuo hrvatski novinar

Iznenada preminuo hrvatski novinar

113

Zagreb — Mislav Bago, višestruko nagrađivani hrvatski novinar, reporter, urednik i politički komentator, iznenada je preminuo u četvrtak.

Urednik, reporter i politički komentator Mislav Bago (49) pronađen je mrtav u četvrtak, a okolnosti smrti novinara Nove TV se utvrđuju, prenose hrvatski mediji.

‘‘Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas‘‘, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, prenose bh. mediji, pozivajući se na Fenu.

Karijeru je započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istovremeno prati stranački život i Hrvatski sabor. Specijalizirao se u unutrašnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog sabora.

Od 1995. godine učestvuje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. godine prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao izuzetno uspješno raditi za sve izbore u RH. Mislav je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim hrvatskim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

(StarMo)