Naslovnica Politika Izgubio izbore, a tvrdi da je “tek počelo”…

Izgubio izbore, a tvrdi da je “tek počelo”…

253
Donald Trump

Washington — Bivši američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je u svom prvom velikom nastupu nakon napuštanja Bijele kuće natuknuo moguću ponovnu kandidaturu za predsjednika 2024. godine, napao je predsjednika Joea Bidena, a i ponovio svoje lažne tvrdnje da je pobijedio na izborima 2020. godine.

“Naš pokret ponosnih, vrijednih američkih domoljuba tek započinje i na kraju ćemo pobijediti. Pobijedit ćemo”, poručio je Trump u govoru na najvećemu američkom godišnjem skupu konzervativaca u Orlandu na Floridi, što mu je ujedno i prvi javni govor na tribini nakon što je prije gotovo šest tjedana otišao iz Bijele kuće.

Odbijajući priznati da je izgubio predsjedničke izbore 3. 11, od Joea Bidena, Trump je kritizirao prve sedmice mandata svog demokratskog nasljednika i sugerirao da bi se mogao ponovno kandidirati.

“Joe Biden je imao najkatastrofalniji prvi mjesec od bilo kojeg predsjednika u modernoj povijesti”, ustvrdio je Trump, nastojeći se pozicionirati kao vodeći kritičar novog predsjednika, uključujući imigraciju i sigurnost duž američke granice s Meksikom, kao i sporo ponovno otvaranje škola zatvorenih zbog pandemije.

“Upravo su izgubili Bijelu kuću”, ustvrdio je Trump nakon što je kritizirao Bidenove postupke. “Ali tko zna, tko zna, možda ih čak odlučim i treći put pobijediti”, izjavio je bivši američki predsjednik u govoru koji je započeo s više od sat vremena zakašnjenja, a u kojem je između ostalog poručio i da želi spasiti kulturu i identitet Sjedinjenih Država.

(StarMo)