Naslovnica Izdvojeno Izetbegović: Zvizdić je napravio lošu procjenu…

Izetbegović: Zvizdić je napravio lošu procjenu…

245
Bakir Izetbegović

Sarajevo — Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je za Dnevnik O kanala prokomentirao i ultimatum potpredsjednika SDA Denisa Zvizdića, koji je svoj ostanak u stranci uslovio “ostavkom Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i odlaskom nekih ljudi” koji, kako je kazao, stalno nanose štetu.

Izetbegović je kazao da je za Zvizdićevo uvjetovao saznao iz medija, te je konstatirao da redovno neke važne Zvizdićeve stavove saznaje iz medija.

– Mi smo razgovarali o ovim temama prije nekoliko dana, otprilike se i dogovorili u kojem smjeru idemo. On nije imao ništa protiv. Tako da me to malo iznenadilo. Gospodin Zvizdić i ja se jako dugo poznajemo. Mi smo bili i sad smo kućni prijatlji, putovali zajedno – izjavio je Izetbegović.

Dodao je da je Zvizdić uvijek imao njegovu veoma snažnu podršku u svim bitnim stvarima, naročito u vezi kandidatura.

– Mene pomalo čudi, ne samo ova sada izjava, nego i njegov odnos u ovoj krizi koju sada imamo, gdje su neki ljudi poljuljani, neki s razlogom, a neki bez razloga. Odnos prema tim ljudima me malo začudio. Upoznajem ga u jednom malo drugačijem svjetlu. A i on je, mislim, napravio lošu procjenu. I on će sada imati priliku da upozna mene. Ja nisam čovjek kojem se daju ultimatumi – poručio je Izetbegović.

 

(StarMo)