Naslovnica BiH Izetbegović za Dan Državnosti: BiH je “sve više”…

Izetbegović za Dan Državnosti: BiH je “sve više”…

90

Sarajevo — Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, povodom Dana državnosti BiH, zajedno s visokim delegacijama sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, položio je cvijeće na spomen – obilježju “Vječna vatra” u Sarajevu, kao i na šehidskom mezarju “Kovači”.

Odao je i počast braniocima Bosne i Hercegovine i prvom predsjedniku Predsjedništva Republike BiH Aliji Izetbegoviću. On je ovom prilikom kazao da je Bosna i Hercegovina “trenutačno u jednoj krizi koja, ipak, ukazuje na njeno jačanje, jer je kriza izazvana defanzivom antibosanskih snaga”.

Čestitajući Dan državnosti svim građanima Bosne i Hercegovine, Izetbegović je, također, naglasio da je Bosne i Hercegovine “sve više”.

– U ovom času imamo u parlamentu ,Predstavničkom domu, 58 posto parlamentaraca koji su egzaktno u probosanskim strankama. Sa pametnom politikom lako će to otići i na dvije trećine i na 70 posto, plus svi oni koji žele mir, žele sigurnost svojoj djeci. Imaćemo kritičnu masu da vrlo lako ovu zemlju vučemo u pravom smjeru – kazao je Izetbegović.

 

(StarMo)