Naslovnica Politika Izetbegović: Vijeće ministara nije pratilo dogovor sa MMF-om

Izetbegović: Vijeće ministara nije pratilo dogovor sa MMF-om

531
predsjednik SDA, Bakir Izetbegović; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo/Tuzla — Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i premijer entiteta Federacije BiH Fadil Novalić posjetili su Tuzlanski kanton gdje su najprije održali sastanak sa premijerom TK Denijalom Tulumovićem i predsjednikom Skupštine TK Žarkom Vujovićem, te ministrima u Vladi TK.

Potom su posjetili Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) TK, Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli i Termoelektranu Tuzla, prenosi Oslobođenje.

Premijer Novalić je istakao kako izvršna i zakonodavna vlast u TK rade dobar posao i da će ubuduće u vrhu problema biti rješavanje ekonomskih pitanja.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje izvršnih i zakonodavnih vlasti.

„Mi smo na živoj vezi sa predstavnicima TK, ali fizičko prisustvo i kontakt je nezamjenjiv. Imali smo priliku da razmijenimo informacije. Raduje me da imaju dobru saradnju zakonodavna i izvršna vlast. Kvalitetno su razmijenjene informacije i sa Vladom F BiH, o MMF-u, gradnji obilaznice, itd… Reći ću i da Vijeće ministara BiH svojim odlukama nije pratilo dogovor sa MMF-om i zbog toga imamo ovaj današnji problem“, ističe Izetbegović.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)