Naslovnica Politika Izetbegović: Upitan Čamparin ostanak u SDA

Izetbegović: Upitan Čamparin ostanak u SDA

276
foto: ilustracija

Sarajevo — Dan nakon neopozive ostavke Aljoše Čampare na članstvo u Predsjedništvu SDA, zasjedao je kolegij ove stranke. Odbacili su navode o stanju unutar stranke, uz poruku da to nisu pravi razlozi zašto se odlučio na ostavku. Bakir Izetbegović smatra da će poslije svega Čampara teško ostati u stranci, napominjući da se može vidjeti gdje su sada njegovi prethodnici.

“Poslije ovakvih formulacija, ja mislim da će on teško ostati u SDA pošto je kazao šta je imao”, kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Zaključak je ovo vrha SDA u najnovijem unutarstranačkom kadrovskom previranju, a čiji je akter Aljoša Čampara, koji bi mogao biti ključni glas za ponovno rekonstruisanje kantonalne većine u Sarajevu. Upoznat je vrh stranke da je Čampara nezadovoljan procesima u SDA, kadrovskom politikom i devijantnim pojavama i, kako je naveo, najvećom političko-koruptivnom aferom – Asim. Međutim, u SDA kažu – znaju da to nije sve.

Izetbegović navodi kako je razgovarao s Čamparom prije njegovih odluka, te podsjeća da su i ranije ljudi odlazili iz SDA: “I onda izađemo na izbore i dobijemo 310 hiljada glasova. Možemo vidjeti gdje su njegovi prethodnici, koliko glasova dobivaju, a gdje je SDA”, kazao je Izetbegović, a prenosi federalna.ba.

Čamparina ostavka sada ide pred organe stranke.

“Nju će da razmotri Glavni odbor jer ga je on i imenovao, a šta će se dalje događati – ne bih da predviđam”, kaže Izetbegović.

(StarMo)