Naslovnica Život Izetbegović: Tužićemo sve koji su mahali anonimnim pismom

Izetbegović: Tužićemo sve koji su mahali anonimnim pismom

434
foto: ilustracija

Sarajevo — Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, na pres-konferenciji ove institucije, koja je kasnila 40 minuta od zakazanog vremena, rekla je svoju stranu priče sa sastanka sa ministrom zdravstva Harisom Vranićem i članovima Vlade Kantona Sarajevo.

Izetbegović je sastanak okarakterisala kao “začuđujući”. “Nisam mogla da složim sve misli i prenesem šta se dešavalo na sastanku. Bilo bi mi drago da je snimljen sasatanak”, rekla je u uvodu, javlja televizija N1.

“Ja sam odlučila da odem na sastanak jer sam legalista, poštujem poziv Vranića bilo bi bolje da je ministar prihvatio naš poziv, iz epidemiološih razloga”, rekla je Izetbegović.

“Ne mogu reći da je bio dosadan sastanak, čudesan je, takav je uvijek sastanak sa Vranićem. Pridružio se Forto. Tema su bila dva pisma koja su se pojavila, a javnost je uznemirena”, nastavila je Izetbegović.

Ponovo je rekla kako joj je žao što se sastanci sa ministrom Vranićem ne snimaju, jer kako je rekla novinarima – “teško je prepričati situaciju kojoj prisustvujemo”.

“Počeli smo govoriti o pismima koja su plasirana u javnost putem portala i medija. Počeli smo razgovarati o prvom pismu, rekla sam da je predmet policijske istrage, angažovali smo advokate. Ko je napisao to pismo. Pismo je anonimno, nije relevantno. Ovo je smiješno, pismo nema potpisnike. Predmet je istrage. Tužit ćemo sve portale i televizije koji su mahali tim pismom i novinare koji su učestvovali u mahanju anonimnim pismom”, izjavila je Izetbegović.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)