Naslovnica Politika Izetbegović: Turizam, poljoprivreda i energetika šanse za Hercegovinu

Izetbegović: Turizam, poljoprivreda i energetika šanse za Hercegovinu

333

Stolac — Delegacija Stranke demokratske akcije (SDA), predvođena predsjednikom stranke Bakirom Izetbegovićem, u petak je boravila u Stocu, gdje se susrela s predstavnicima Općinskog odbora SDA kako bi razgovarali o infrastrukturnim projektima i stranačkim aktivnostima.

– Ubrzana infrastrukturna izgradnja donijet će investicije, ali sve to treba forsirati dodatno od strane vlasti – izjavio je Izetbegović novinarima, dodajući kako su šanse u Hercegovini turizam, poljoprivreda i energetika.

– Mislim da će se težište proizvodnje energetike prebacivati iz Bosne ka Hercegovini. Tako da treba ići ispred vremena, ne čekati. To će većinom biti privatne investicije, a mi smo tu da pomognemo da se one pronađu. U tom smjeru se ubrzano radi i autocesta Sarajevo-Mostar u kojoj vidimo šanse za razvoj – dodao je Izetbegović, prenijeli su u petak bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Salmir Kaplan naveo je kako, nažalost, sve projekte koji su se trebali rješavati na lokalnoj razini, oni u Stocu moraju rješavati na višem nivou vlasti.

– Ovdje u Stocu moramo sve naše lokalne probleme rješavati na višem nivou zato što HDZ, kao ‘nosilac europskih vrijednosti’, provodi srednjovjekovnu politiku – kazao je Kaplan.

Naglasio je kako je i ova posjeta još jedan dokaz razumijevanja viših nivoa vlasti te da su dosad mnogi projekti uspješno realizirani.

(StarMo)