Naslovnica Mostar Izetbegović: SDA za ravnopravnost svih naroda i građana u Mostaru

Izetbegović: SDA za ravnopravnost svih naroda i građana u Mostaru

561
sa sastanka u centrali SDA u Mostaru

Mostar — “Ravnopravnost svih naroda i građana u budućem uređenju Mostara osnovni je cilj kojim se SDA vodi u pregovorima s HDZ BiH i u tome ćemo ostati dosljedni”, istaknuo je Bakir Izetbegović predsjendik SDA, nakon sastanka sa rukovodstvom stranke u Mostaru i HNK.

Izetbegović je u svom obraćanja stranačkim kolegama “prezentirao trenutnu političku situaciji u BiH s naglaskom na aktualne političke procese, pritiske koji se prave na SDA na, kako se navodi, gotovo svim nivoima vlasti, opstrukcijama kojima se pokušavaju iznuditi politički ciljevi, izazovima koji čekaju SDA i državu BiH, te očekivanja u daljem razvoju događaja u narednom periodu” – stoji u saopštenju za javnost.

Rukovodstvo Stranke demokratske akcije (SDA), predvođeno predsjednikom stranke Bakirom Izetbegovićem, potpredsjednikom Denisom Zvizdićem i članom stranačkog predsjedništva Fadilom Novalićem, održalo je danas sastanak s predstavnicima Kantonalnog odbora (KO) SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Predsjednik KO SDA HNK Edin Mušić upoznao je rukovodstvo stranke i o tekućim procesima, infrastrukturnim projektima koji su urađeni, kao i onima koji se provode i planiraju, o narednim političkim aktivnostima te planovima za 2020. godinu.

Pregled stanja u Mostaru prezentirali su predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, predsjednik Glavnog odbora Šerif Špago te ostali sudionici sastanka referirajući se po područjima za koja su zaduženi, javljeno je iz Press službe KO SDA HNK.

(StarMo)