Naslovnica Život Izetbegović pozvala na zatvaranje granica BiH

Izetbegović pozvala na zatvaranje granica BiH

534
Sebija Izetbegović

Sarajevo — Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović je kazala kako “poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Vijeće ministara BiH da zatvore državnu granicu zbog pandemije koronavirusa”.

Bosna i Hercegovina još uvijek ima vremena da adekvatno reaguje na pandemiju koronavirusa i izbjegne stanje u kojem su se našle zemlje poput Italije. Tim povodom apelujem na članove Predsjedništva BiH i Vijeće ministara BiH da postignu dogovore i zatvore državnu granicu u interesu svih građana Bosne i Hercegovine – rekla je Izetbegović, piše Klix.ba.

Ona je istakla da će, ukoliko izostane adekvatna reakcija državnih organa, već sredinom aprila zbog vjerskih praznika, odnosno katoličkog Uskrsa, mnogi ljudi iz najpogođenijih zemalja koronavirusom doći u Bosnu i Hercegovinu, a što će predstavljati ozbiljnu zdravstvenu prijetnju našoj zemlji.

Mjesta panici nema, ali situacije je ozbiljna. Dovoljno je samo pogledati šta se dešava u Italiji u kojoj je zdravstveni sistem mnogo napredniji i skuplji od bosanskohercegovačkog. Zdravstvene ustanove u BiH neće se moći nositi s takvim pojavama – kazala je Izetbegović.

(StarMo)