Naslovnica Politika Izetbegović “posljednji put” pitao – Čović “odgovorio pozitivno”

Izetbegović “posljednji put” pitao – Čović “odgovorio pozitivno”

565
Bakir Izetbegović - SDA

Sarajevo — Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović (SDA) najavio je da će “naredne sedmice” biti održan novi sastanak između SDA i HDZ-a na kojem će se pokušati iznaći rješenja za promjenu Izbornog zakona i “druga neriješena pitanja”.

Izetbegović tvrdi da je danas posljednji put pitao predsjednika HDZ-a Dragana Čovića postoji li volja da se popuni Vlada Federacije BiH i da se krene u razgovore, na što je Čović “odgovorio pozitivno”.

– HDZ tvrdi da im bošnjački narod bira predstavnike koji nisu legitimni, dok SDA tvrdi da manjina u domovima naroda, a to je HDZ, nameće volju većini, odnosno SDA-u i probosanskim strankama, ljevičarskim strankama, građanskim strankama, itd – pojasnio je Izetbegović.

Najavio je da će SDA s HDZ-om naredne sedmici obaviti posljednji sastanak te je izrazio nadu da bi moglo doći do pomaka, odnosno da se HDZ-u izađe u susret kada su u pitanju legitimni predstavnici, a SDA-u o pitanju funkcioniranja i nadležnosti domova naroda.

– Mogli bismo doći do toga da normalno funkcionira parlamentarna demokratija – kazao je Izetbegović.

(StarMo)