Naslovnica Politika Izetbegović o “šutećoj SDA”: Fine plaće i uvijek neki razlog za šutnju…

Izetbegović o “šutećoj SDA”: Fine plaće i uvijek neki razlog za šutnju…

215
Bakir Izetbegović

Sarajevo — Politički podmladak SDA – Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) sinoć je u Multimedijalnoj sali Fonda memorijala na Kovačima obilježila 30 godina uspješnog djelovanja.

Tom prilikom predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je za Fenu da se nada će ova generacija mladih iz Asocijacije SDA biti isto toliko dobra kao što su to bili momci i djevojke koji su činili Muslimanski omladinski savez (MOS), preteča Asocijacije mladih, “koji je dao dobre mladiće i ljude koji u branili BiH”.

“Nakon obrazovnog procesa mnogi su postali ugledni pozicionirani ljudi, branioci zemlje, čuveni komandanti, poslije toga političari, biznismeni ili bankari. MOS je u tom pogledu svoj dug odslužio. Nadam se da će to isto uraditi i sadašnja generacija omladinaca jer dolazi njihovo vrijeme. Vrijeme je da mlade ljude snažnije uvodimo u politiku da im damo još otvoreniju šansu. Nadam se da će opravdati povjerenje i da će biti na razini nekadašnjeg MOS-a”, rekao je Izetbegović.

Pitajući se “kakva vremena mi danas živimo i jesu li to dobra vremena koja kvare ljude ili su loša koja prizivaju dobre”, ustvrdio je da su za neke ljude to dobra vremena, za jednu manjinu, i oni gube borbenost i zadovoljavaju se komforom.

“To je onaj dio “šuteće SDA” koja se etablirala, zauzela pozicije, ima fine plaće i kakvi god su napadi i udari oni nađu razlog da mudro šute. Međutim, za većinu nas borba nije prestala. Većina nas se ne zadovoljavamo borbom za lični komfor, nego se nastavljamo boriti za narod, ravnopravnost i dostojanstvo, za očuvanje identiteta i vjere, za prosperitiet, jer borba nije završena”, istakao je Izetbegović.

 

(StarMo)