Naslovnica Politika Izetbegović o radnim mjestima: Ispunili smo više od obećanog!

Izetbegović o radnim mjestima: Ispunili smo više od obećanog!

319

Zenica — Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas u Zenici da će država nakon pandemije “nastaviti putem kojim je išla prije njenog izbijanja”.

U izjavi nakon sastanka s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Mirzom Ganićem, dodao je da je 2019. bila onakva kako su i obećali.

“Obećali smo 100.000 radnih mjesta u 10 godina, a kreirali 105.000 za šest godina i obećali smo da ćemo Federaciju pretvoriti u veliko gradilište infrastrukturnih objekata i sve će to naglo biti pokrenuto već u martu ili aprilu 2021. godine”, rekao je Izetbegović.

Istakao je da BiH “nije izuzetak u odnosu na ostatak svijeta kada su u pitanju izgubljeni životi i radna mjesta zbog pandemije, ali da je prošla nešto bolje od evropskog prosjeka”.

“Mi smo za ovih osam mjeseci imali mrtvih koliko su neke druge zemlje imale dnevno i izgubili smo manje od tri posto radnih mjesta, oko 13.000”, tvrdi Izetbegović.

Naglasio je da je ZDK “nešto bolje upravljao krizom od većine drugih regija u BiH”.

 

(StarMo)