Naslovnica BiH Izetbegović o Čampari: Posmatram odlaske već 30 godina…

Izetbegović o Čampari: Posmatram odlaske već 30 godina…

166
predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović

Sarajevo — Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je danas novinarima nakon sjednice Kolegija te stranke, da se Predsjedništvo SDA “neće posebno baviti odlaskom Aljoše Čampare”.

Istakao je danas da na sjednici nije bilo neke velike diskusije u vezi njegove odluke, jer se ona očigledno kroz vrijeme nazirala, nagovijestila i na kraju desila.

Izetbegović je kazao da je samo konstatovao da je Općinski odbor Centar isključio Čamparu iz članstva, te da je u isto vrijeme nekoordinirano Kantonalni odbor SDA Sarajevo započeo tu inicijativu u odnosu na Predsjedništvo, ali da za tim nije bilo potrebe.

– Bio je prijedlog KO SDA Sarajevo da se od njega traži da vrati pozicije, ali ni time se nećemo baviti. Dobio je poziciju u Skupštini KS, a ako bismo ga smijenili s ministarske pozicije, izgubili bi trećeg Bošnjaka ministra u Vladi FBiH – istakao je.

Na pitanje da li je razočaran, Izetbegović je kazao da mu to nije prvi put u životu, jer posmatra odlaske već 30 godina.

– Nisam razočaran, ono što je konstanta je da ljudi kada svoje lične ambicije nezadovolje, optuže stranku za to – kazao je Izetbegović te dodao da je puno opasniji raskol bio prije par godina kada je skoro pola Kluba poslanika SDA napustilo u Predstavničkom domu PSBiH.

(StarMo)