Naslovnica Politika Izetbegović: Novalića “neutemljeno kritikuju samozvani analitičari”

Izetbegović: Novalića “neutemljeno kritikuju samozvani analitičari”

146
Bakir Izetbegović - SDA

Sarajevo — Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović pružio jepunu podršku premijeru Fadilu Novaliću i Vladi Federacije BiH u pripremi i realizaciji seta ekonomskih mjera s ciljem ublažavanje posljedica krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Pozdravljam i konstruktivni dijalog koji Novalić i Vlada FBiH vode sa predstavnicima svih političkih stranaka, sindikatima i udruženjima s ciljem da se pronađu najbolja rješenja kako bi se na krizu odgovorilo što efikasnije. Uvjeren sam da će premijer Novalić i Vlada koju predvodi prihvatiti svaki realan i provodiv prijedlog, koji može značiti poboljšanje predloženog seta ekonomskih mjera – naveo je Izetbegović u objavi na svom službenom Facebook profilu.

Međutim, kao i mnogo puta ranije, kako kaže, “svjedočimo neutemeljinim kritikama na račun Novalića i njegovog rada”.

– Te kritike dolaze od samozvanih analitičara, ljudi koji nikad ništa konkretno u životu nisu radili, klasičnih populista koji pričaju ono što misle da bi narod volio čuti. Kritike dolaze i od političke konkurencije, koja u pravilu više priča nego što radi. Takve kritičare su najbolje demantirali događaji, činjenice i brojke u vezi s postignutim u prethodnih pet godina mandata Vlade FBiH – poručio je Izetbegović.

(StarMo)