Naslovnica IZBORI 2022. Izetbegović: Nemojte se opustiti, potrebna je “velika pobjeda”

Izetbegović: Nemojte se opustiti, potrebna je “velika pobjeda”

140

Sarajevo — Predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović kazao je da se predizborna kampanja bliži kraju, istaknuvši “veliki odziv naroda i energiju na skupovima SDA”.

– Nemojte se opustiti zbog ove dobre atmosfere. Potrebna nam je velika pobjeda, a za nju su potrebni i glasovi onih koji se još nisu opredijelili. Zato ću vas sve večeras pozvati na jedan dodatni napor. U naredna dva dana razgovarajte sa vašim prijateljima, komšijama i rodbinom. Pomozite onima koji se dvoume oko izlaska na izbore, ili oko izbora političke opcije koju će podržati. To je taj dodatni napor koji će nas odvesti do velike pobjede SDA – kazao je Izetbegović.

Zatim je pozvao prisutne da pitaju svoje poznanike da li znaju šta i kako rade vlade u kojima nema kadrova SDA.

– Znaju li za skrivanje višemilionskih ugovora i trošenje više stotina miliona KM zaobilazeći Zakon o javnim nabavkama? Znaju li koje stranačke firme su dobijale novac poreskih obveznika i zašto mnogi značajni projekti nisu završeni? Pitajte ih šta misle o priči o navodnoj borbi protiv nepotizma i stranačkog zapošljavanja, a istovremenom masovnom zapošljavanju stranačkih kadrova, članova njihovih porodica i prijatelja – izjavio je Izetbegović.

Izetbegović je kazao prisutnima da upozore sve koje poznaju da su bosanskohercegovački patrioti izloženi specijalnom ratu koji se decenijama vodi protiv njih i koji je u posljednjim godinama inteziviran.

– Svakodnevne neistine, laži i podmetanja u javnom prostoru su dio tog specijalnog rata – upozorio je Izetbegović.

(StarMo)