Naslovnica Politika Izetbegović nakon iftara u Ilijašu: “BiH, Bošnjaci i SDA su pod stalnim...

Izetbegović nakon iftara u Ilijašu: “BiH, Bošnjaci i SDA su pod stalnim napadima”

131

Ilijaš — U organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Ilijaš je u Sportskoj dvorani Ilijaš održan iftar i druženje, kojem je prisustvovao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Izetbegović je, obraćajući se prisutnima, kazao da su “Bosna i Hercegovina, Bošnjaci i SDA pod stalnim napadima”.

“Mi ne možemo pobijediti drugačije nego dobrom. Uvijek i nanovo svima pružiti ruku. Nema nam drugog puta. Bošnjaci će uvijek nanovo svima pružiti ruku”, poručio je Izetbegović pred oko 500 gostiju.

Kao primjer otvorenosti Bošnjaka prema drugima, naveo je primjer Vareša, općine u kojoj je u utrci za načelnika glasovima Bošnjaka pobijedio kandidat HDZ-a BiH.

Naš cilj je stabilna i mirna BiH, u kojoj žive njeni narodi i građani s mirom, onako kako žive i u Ilijašu”, dodao je Izetbegović.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, predsjednik SDA je kazao da “SNSD i HDZBiH nemaju pravo reducirati 60 posto probosanskih snaga u jednu trećinu vlasti”.

“Bit će izbora i pobijedit će snage koje žele dobro i mir u ovoj zemlji. Ja zovem naše komšije da budu skupa sa nama u tome, da gradimo zemlju iz koje mladi neće morati odlaziti”, kazao je Izetbegović.

(StarMo)