Naslovnica Politika Izetbegović na tribini SDA u Gradačcu: Šest prema nula za nas!

Izetbegović na tribini SDA u Gradačcu: Šest prema nula za nas!

82

Gradačac — Na platou Kule Husein-kapetana Gradaščevića u Gradačcu održana je tribina Stranke demokratske akcije, na kojoj se prisutnima obratio predsjednik Stranke Bakir Izetbegović.

Izetbegović je, obraćajući se prisutnima, kazao da “pune tribine SDA ispunjavaju njegovo srce”.

SDA, dodao je, pred narod izlazi sa istinom, a to je da je svaki problem u proteklom periodu, a naročito u posljednje četiri godine, SDA znala riješiti.

– Nijedan od njih nije ostao neriješen. U 32 godine smo otvorili put višestranačju, odbraniti zemlju, izborili nezavisnost, gradili državu i jačali njene institucije. Rezultat svega toga je da mi definitivno možemo kazati da smo postali politički faktor bez kojeg nema nikakve računice, ne samo u Bosni i Hercegovini već u ovom dijelu Evrope – izjavio je Izetbegović.

Podsjećajući na izazove sa kojima se Bosna i Hercegovina suočavala u protekle četiri godine, poput pandemije koronavirusa, migrantske krize i napada na ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine, Izetbegović je podsjetio da je na sve njih SDA “pronašla odgovor”.

– Sada imamo 10.000 radnih mjesta više nego onog dana kada je počela pandemija. Porasle su plaće i penzije. Najopasniji je bio udar Narodne skupštine RS-a na državu BiH. Htjeli su da državi uzmu imovinu i ovlasti. Šest puta su to pokušali i šest puta smo mi našli odgovor. Radio je to Pravni tim SDA. Ustavni sud BiH je donosio odluke kojima su sačuvani imovina i nadležnosti države na osnovu apelacija koje je pripremila SDA. Šest prema nula za nas. U svemu što se dešava SDA nađe odgovor – kazao je Izetbegović.

Izetbegović je dodao da je pozicija federalnog premijera najteža pozicija za obnašanje u državi, te da premijer Fadil Novalić, uprkos pritiscima, uspješno predvodi Vladu FBiH.

(StarMo)