Naslovnica Politika Izetbegović: Konkretan pomak nije napravljen

Izetbegović: Konkretan pomak nije napravljen

242

Foča — Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je da je sinoć na sastanku s predstavnicima međunarodne zajednice kojem je prisustvovao zajedno sa liderima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SNSD-a Miloradom Dodikom zatraženo od šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera da pomogne BiH u nabavci vakcina za kolektivnu imunizaciju.

– Tražili smo da se naše vakcine koje smo platili ne šalju na druge destinacije gdje se više plaća. Stvorilo se crno tržište i to je jedna jako tražena roba. BiH je platila svoj dio kontingenta i insistiramo na tome da nam pomognu da dođemo do njih – istakao je Izetbegović.

Komentirajući sinoćnji sastanak, Izetbegović je kazao da se situacija neće popraviti samo nakon jednog sastanka.

– Bez obzira šta mislile stranke i njihovi lideri jedni o drugima i kakve odnose oni imali, mi predstavljamo tri naroda u BiH. Neophodno je tražiti načina da sve to skupa bolje funkcioniše – poručio je Izetbegović, prenose bh. čportali, koji se pozivaju na Fenu.

Istakao je da u tome pomažu predstavnici međunarodne zajednice već decenijama.

– Atmosfera je bila dosta dobra, neki konkretan pomak nije napravljen, više se išlo na to da se vidi kojim putem krenuti, od lakšeg ka težem, kada je u pitanju 14 prioriteta Evropske komisije i kako da dođemo do kandidatskog statusa – zaključio je Izetbegović.

(StarMo)