Naslovnica Politika Izetbegović, Komšić i Radončić održaće konferenciju za novinare

Izetbegović, Komšić i Radončić održaće konferenciju za novinare

346

Sarajevo — Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović i predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić održat će konferenciju za novinare u press-sali Predsjedništva BiH u srijedu u 16 sati najavljeno je iz Predsjedništva BiH, prenosi Novinska agencija Patria.

Očekuje se da će Komšić, Izetbegović i Radončić prvo održati sastanak na kojem će razmatrati brojne političke teme. Partneri koji su 13. decembra 2019. godine objelodanili da ulaze u probosansku koaliciju na svim nivoima vlasti još uvijek nisu zauzeli zajednički stav na najave Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a o otcjepljenju RS-a i o promjeni sastava vijeća Ustavnog suda BiH na način da troje stranih sudija ne budu više u sastavu Ustavnog suda.

Dodik cijelu priču oko stranih sudija Ustavnog suda BiH temelji i na podršci Dragana Čovića i HDZ BiH s kojim će zajedno uputiti u parlamentarnu proceduru prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda. S druge strane Čović će tražiti podršku za izmjene Izbornog zakona BiH čime uslovljava i formiranje vlasti na nivou Federacije BiH, navodi NAP.

(StarMo)