Naslovnica BiH Izetbegović: Koalicija je dogovorena još 17-tog maja…

Izetbegović: Koalicija je dogovorena još 17-tog maja…

420
Bakir Izetbegović; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije, kazao je za ‘Hayat TV’ da je koaliciona saradnja SDA, DF-a i SBB-a kao probosanskih stranaka “dogovorena još 17. maja, a da je juče samoprecizirana”.

Jučer smo precizirali pozicije od države pa naniže. To znači ulazak jednog jakog, iskusnog, kapacitiranog, bošnjačko-bh. bloka na svim nivoima. Konkretnog, koji ima jedno veliko iskustvo. Imat ćemo vrlo iskusne ljude jednog patriotskog bloka koji vidi sve bitne stvari” – kazao je Izetbegović.

Na pitanje da prpkomentariše istupe SDP-a u kojima Željka Komšića kvalifikuju kao izdajnika, jer je pristao na koaliciju sa SDA i SBB-om Izetbegović je kazao da je Komšić “uvijek radio ono što je dobro za ovu državu, ovu zemlju”.

“I u ratu se prihvatio puške i branio je. Sada sigurno neće sjediti na tribinama, nego će ući u političku arenu. I politički braniti ovu zemlju u vrlo teškom vremenu. Za razliku od onih koji ga prozivaju. Gdje je Forto bio u ratu, Kojović, ovi iz SDP-a, oni su bili u Srbiji. Ili pak Vojin Mijatović koji kaže za Islamsku zajednicu da je fašistička organizacija. Tu vrstu ljudi je on vjerovatno izdao. On se ne treba na te stvari obazirati. Željko Komšić je za njih sve u politici” – kazao je Izetbegović za Hayat TV.

(StarMo)