Naslovnica Politika Izetbegović iz izolacije: Nastavljamo integracije u NATO i EU

Izetbegović iz izolacije: Nastavljamo integracije u NATO i EU

174
foto: SDA.ba

Sarajevo — Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, za kojeg je potvrđeno da je zaražen koronavirusom, obratio se u subotu aktivistima SDA i građanima iz kućne izolacije.

Kako je prenijela internet-stranica SDA, Izetbegović je najprije podsjetio da će ovogodišnja kampanja za lokalne izbore u BiH odvijati se u uslovima mjera borbe protiv širenja zaraze koronavirusom.

“Neki od nas dio kampanje će provesti u izolaciji, kao što je slučaj sa mnom. Kao što vam je poznato, pozitivan sam na korona virus. Hvala dragom Bogu osjećam se dobro, nemam većih tegoba”, naveo je lider SDA.

Istakao je kako poruku piše iz svoje kuće, odakle će nastaviti raditi sve do ozdravljenja, povratka redovnim aktivnostima i “skorog susreta sa dragim ljudima, članovima i simpatizerima SDA”.

“Dakle, izostaće veliki skupovi koji su sami za sebe govorili sve. Svjedočili su istinu da je SDA – SNAGA NARODA. Ali mi ćemo ostvariti vezu sa našim narodom, sa glasačima. Ako oni ne mogu doći do nas, mi ćemo naći način da dođemo do njih. Naravno – poštujući sve mjere zaštite kako bismo zaustavili širenje pandemije. To je u ovome času najvažnije”, navodi Izetbegović.

On podsjeća kako je pandemija virusa korona pogodila čitav svijet, neke zemlje su imale hiljade mrtvih dnevno, dok su njihove ekonomije bile zaustavljene. “Mi smo uspjeli žrtve i štete svesti na minimum. Ipak, zaustavljen je rast privrede koji je bio najveći u posljednjih 25 godina. Upravo pred udar pandemije smo bili ispunili obećanje o 100.000 novih radnih mjesta, i obećanje da ćemo Federaciju BiH pretvoriti u veliko gradilište”, istakao je lider SDA.

On dodaje kako će sa pojavom vakcine, stati i pandemija virusa korona, te da će se na proljeće nastaviti sa masovnom izgradnjom i oporavkom ekonomije.

“U međuvremenu nastavljamo sa svim drugim bitnim procesima. Unatoč otporima i blokadama nastavljamo proces integracije u NATO, nastavljamo proces integracije u Evropsku Uniju, nastavljamo rast obima poljoprivredne proizvodnje, nastavljamo rast namjenske industrije – u komercijalne svrhe, ali i ‘za ne daj Bože’, nastavljamo izgradnju saobraćajne i energetske infrastrukture, nastavljamo podršku lokalnim zajednicama diljem Federacije BiH i podršku povratnicima u RS”, navodi Izetbegović.

On podsjeća kako je previše u BiH “onih koji napadaju, ruše, koji prijete, blokiraju i zavađaju”. “Oni moraju uvijek i nanovo dobiti odgovor nas koji branimo, koji popravljamo, koji uklanjamo blokade, koji praštamo i smirujemo. Mi moramo biti jaki, moramo pobjeđivati.

Već trideset godina smo uz naš narod, od opštine do države. Mi volimo naš narod i našu zemlju. Služimo im smjerno i predano. Imamo iskustvo i kadrove kakve niko drugi nema. Znamo šta našem narodu i našoj zemlji treba, i znamo kako to postići. A i narod zna da je samo sa jakom SDA – jaka i sigurna i BiH!”, naveo je uz ostalo Bakir Izetbegović.

(StarMo)