Naslovnica Politika Izetbegović i Špago sa boračkim udruženjima: Važnost očuvanja mira…

Izetbegović i Špago sa boračkim udruženjima: Važnost očuvanja mira…

97

Sarajevo — Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas s predstavnicima Koordinacije temeljnih boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano “o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim fokusom na prijetnje Dejtonskom mirovnom sporazumu koje dolaze od dijela političkih snaga iz entiteta RS”.

Zajednički je istaknuta važnost očuvanja mira i stabilnosti, na prvom mjestu očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Također je razgovarano o aktivnostima koje se provode na izmjenama i dopunama postojećih zakonskih rješenja iz oblasti boračko-invalidske zaštite i usvajanju novih, što za cilj ima poboljšanje statusa tih kategorija društva.

Delegaciju Koordinacije činili su predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH Almin Škrijelj, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Esad Delić, predsjednik Saveza demobilisanih boraca Sabahudin Ramić i predsjednik Saveza nosilaca ratnih priznanja Aljo Bošnjaković.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Odbora za prava i status boračke populacije, očuvanje tekovina odbrambenog rata SDA i potpredsjednik Stranke Šerif Špago, saopćeno je iz SDA.

(StarMo)