Naslovnica BiH Izetbegović: HDZ podržao “maliciozne kvalifikacije” Dušanke Majkić

Izetbegović: HDZ podržao “maliciozne kvalifikacije” Dušanke Majkić

404
Bakir Izetbegović

Sarajevo — Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović prokomentirao je inicijativu delegatkinje Doma naroda Dušanke Majkić koja se odnosila na ispitivanje navodno neprofesionalnog i nezakonitog djelovanja ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

Izetbegović je kazao da je ta inicijativa “nažalost dobila podršku delegata Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH”, te je ocijenio kako su u inicijativi iznesene “maliciozne kvalifikacije” Dušanke Majkić.

– Mene to od nje toliko ne čudi, ali me čudi odnos HDZ-a. Dragan Čović, Bisera Turković, premijer Andrej Plenković, ministar vanjskih poslova Hrvatske i ja smo bili prije nekih desetak dana na sastanku, radnoj večeri, gdje smo se dogovorili da ćemo relaksirati odnose, da ćemo malo pripaziti koje se riječi izgovaraju. Ovo je bilo apsolutno u koliziji sa tim dogovorom. Čović kaže kako ja ne držim riječ, a onda uradi ovakvu stvar – izjavio je Izetbegović.

(StarMo)