Naslovnica BiH Izetbegović: Građanima hvala za strpljenje i disciplinu

Izetbegović: Građanima hvala za strpljenje i disciplinu

288
prof. dr. Sebija Izetbegović

Sarajevo — Generalna direktorica Kliničničkog centra Univerziteta prof. dr. Sebija Izetbegović na zadnji dan 2020. godine zahvalila se svim saradnicima u KCUS-u, ali i građanima BiH.

– Bili smo izvrsni u nimalo laganim okolnostima. Infektologija, anestezija i reanimatologija, dijagnostika – vi ste bili kruna našega rada u pandemiji. Sve ostale klinike i službe, svi uposlenici koji su pomagali, bili su dio ukrasa te krune. Naši mladi specijalizanti, hrabri i predani u trijažnim šatorima skupa sa medicinskim sestrama i tehnicarima na prvoj liniji. Divni, stručni, predani i hrabri – hvala vam. Čast mi je predvoditi vas, navela je Izetbegović.

Svima koji su bolesni poželjela je brzo ozdravljenje i oporavak.

– Građanima se zahvaljujem na strpljenju i prilično disciplinovanom ponašanju u teškim okolnostima pandemije. Zajednički smo se nosili sa ovom opasnom pandemijom bolje od mnogih bogatijih zemalja. Molim vas da nastavimo tako, možda i malo bolje, do skorog dolaska vakcine. Svima, u zemljotresom pogođenim dijelovima Hrvatske, želim da što prije nađu svoj mir i obnove svoje domove. Migrantima da stignu u zemlje EU kamo su i naumili, sa što manje patnje i boli, poruka je generalne direktorice KCUS-a.

 

(StarMo)