Naslovnica Politika Izetbegović “Crnim labudovima”: Nikada niste izdali domovinu

Izetbegović “Crnim labudovima”: Nikada niste izdali domovinu

520
Bakir Izetbegović - SDA

Olovo — Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je izvještajnoj skupštini Udruženja boraca “Crni labudovi” koja je održana u Olovu, saopšteno je iz Kabineta ministra Bukvarevića.

Među gostima bili su i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine FBiH Bakir Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković.

Izetbegović je ovom prilikom zahvalio pripadnicima “Crnih labudova” za sve što su činili u ratu ali i miru te istakao da je “ponosan što je poznavao i poznaje ove hrabre momke koji nikada nisu izdali domovinu”.

Obraćajući se saborcima, ministar Bukvarević je čestitao “na svim naporima koje ulažu da sačuvaju istinu od zaborava i prenesu na generacije koje dolaze”.

Predsjednik udruženja Avdo Subašić je zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji dosadašnjih projekata te najavio neke od značajnih aktivnosti u narednom periodu. Posebno se osvrnuo na trenutnu političku situaciju u BiH kazavši da niko nema prava da dijeli BiH jer je ona natopljena šehidskom krvlju i krvlju boraca koji su je branili bez bilo kakvog interesa, navodi se u saopštenju.

(StarMo)