Naslovnica BiH Izdato upozorenje građanima: Ubistvo kod Širokog, policija sve blokirala

Izdato upozorenje građanima: Ubistvo kod Širokog, policija sve blokirala

232
foto: Pixabay - ilustracija

Široki Brijeg — Jedna muška osoba ubijena je u noći sa ponedjeljka na utorak u mjestu Kočerin kod Širokog Brijega, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Tužilaštva i MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Kako piše portal Jabuka.tv., riječ je o oružanom sukobu, a počinilac je u bijegu, prenosi televizija N1.

Uviđaj je trajao cijelu noć te se nastavio i u utorak ujutro. Specijalna policija MUP-a ZHK postavila je kontrolne punktove na glavnim raskrsnicama koja vode prema Kočerinu.

U međuvremenu, na internet-stranici MUP-a ZHK-a je saopšteno da je u ponedjeljak uveče u 23:40 sati Policijska uprava (PU) Široki Brijeg zaprimila prijavu da se u porodičnoj kući T. K. (46), u mjestu Kočerin, dogodila pucnjava iz vatrenog oružja.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Široki Brijeg, te su utvrdili da je u porodičnoj kući lica inicijala T. K. (46) izvršeno krivično djelo ubistvo, a žrtva krivičnog djela je Z. B. (58) iz mjesta Broćanac, općina Posušje.

Prema do sada prikupljenim saznanjima s izvršenjem krivičnog djela ubistvo dovodi se osoba T. K. (46), u čijoj kući je krivično djelo izvršeno.

“Policijski službenici osigurali su šire mjesto događaja, te su izvršili pretragu kuće i pratećih objekata u potrazi za osumnjičenim, prilikom pretrage osumnjičeni nije pronađen.

Uviđaj su izvršili dežurni kantonalni tužilac i policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg”, navodi se u saopštenju.

Tijelo lica Z. B (58) pregledao je ljekar Doma zdravlja Široki Brijeg koji je konstatirao smrt nakon čega je tijelo Z. B. (58) prevezeno u Gradsku mrtvačnicu Mostar gdje će se, po nalogu kantonalnog tužioca, izvršiti obdukcija.

“Osumnjičeni T. K. (46) nalazi se u bijegu i za njim se traga, a u pretragu terena uključeni su i policijski službenici Specijalne policije.

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja izvršenog krivičnog djela”, dodaje se u saopštenju.

“Građane upozoravamo da je osumnjičeni naoružan i opasan te ukoliko ga primijete da mu se ne približavaju nego da odmah nazovu interventni policijski broj 122”, stoji na kraju saopštenja.

(StarMo)