Naslovnica Region Izdato naređenje: Vojska u Srbiji izlazi na ulice!

Izdato naređenje: Vojska u Srbiji izlazi na ulice!

392
foto arhiva - ilustracija

Beograd — Na osnovu odluke o uvođenju vanrednog stanja na cijeloj teritoriji Srbije koje je proglasio predsjednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, donijeta je odluka i izdato je naređenje o angažovanju pripadnika Vojske Srbije na “pružanju podrške civilnim vlastima u spriječavanju širenja virusne infekcije COVID-19”.

Ovo naređenje izdali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović – javlja ruski Sputnjik.

Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani na obezbjeđenju i kontroli javnih objekata na teritoriji Republike Srbije, zatim obezbjeđenju bolnica gdje se vrši kontrola potencijalno zaraženih virusom korona i liječenje oboljelih, kao i na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani i na onim lokacijama gdje se procjeni da ima povećanog kretanja ljudi tokom odvijanja redovnih aktivnosti na tim mjestima, kao što su autobuske i željezničke stanice, aerodromi, pošte i slični objekti.

(StarMo)