Naslovnica Politika Izbori u RH: U Mostaru se glasa na 20 biračkih mjesta

Izbori u RH: U Mostaru se glasa na 20 biračkih mjesta

81
foto arhiva

Sarajevo — Hrvatski parlamentarni izbori za glasače s pravom glasa u BiH održat će se u subotu i nedjelju, 4. i 5. jula, a u BiH glačačima će biti dostupno 45 birališta.

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sarajevu – šest biračkih mjesta na adresi: Srednja ekonomska škola, Zmaja od Bosne 39, Sarajevo; u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mostaru – dvadeset biračkih mjesta na adresi: OŠ Petra Bakule, Ulica kralja Tomislava 9, Mostar i Gimnazija Fra Grge Martića, Ulica kralja Tomislava 9A, Mostar; u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Banja Luci – dva biračka mjesto na adresi: Milana Kranovića 1, Banja Luka.

Glasovat će se i u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli – tri biračka mjesta na adresi: Katolički školski centar „Sveti Franjo“, Klosterska 10, Tuzla; u Konzulatu Republike Hrvatske u Livnu – četiri biračka mjesta na adresi: Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ , Župana Želimira 25, Livno te u Konzulatu Republike Hrvatske u Vitezu – deset biračkih mjesta na adresi: Osnovna škola „Vitez“, Vitez, Ulica Josipa Kurevije br. 2, priopćeno je iz Veleposlanstva RH u Sarajevu.

Svoje glasačko pravo mogu ostvariti hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Bosni i Hercegovini (nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj), a koji su do 24. juna 2020. u diplomatsko-konzularnom predstavništvu izvršili aktivnu registraciju.

(StarMo)