Naslovnica Život Izboden u Čapljini, osumnjičeni uhvaćen u Hadžićima

Izboden u Čapljini, osumnjičeni uhvaćen u Hadžićima

140
foto arhiva

Mostar/Čapljina/Hadžići — Lice inicijala K.P. (1974.) iz Zenice uhapšen je sinoć na području Hadžića, zbog sumnji da je u Čapljini napao nožem osobu inicijala M.L. (1965.) iz Sarajeva.

Kako je u petak ujutro saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), u četvrtak uveče oko 21,25 sati, u Policijsku upravu (PU) Čapljina je prijavio M.L. (1965.) iz Sarajeva da je izboden nožem i da se nalazi ispred Doma zdravlja Čapljina.

Ukazana mu je ljekarska pomoć u Domu zdravlja (DZ) Čapljina, gdje je utvrđeno da ima više uboda u predjelu grudnog koša i ruku. Povrijeđeni je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu Južni logor u Mostaru.

“Operativnim radom na terenu policija je došla do saznanja da bi mogući počinilac navedenog djela mogao biti K.P. (1974.) iz Zenice, a koji koristi vozilo marke Ford kuga, o čemu su obavještene PU Konjic i PU Sarajevo.

U 23,45 sati policijski službenici PU Hadžići su u mjestu Blažuj zaustavili navedeno vozilo u kojem se nalazio K.P. Isti je lišen slobode i zadržan u prostorijama PU Hadžići. O svemu su upoznati dežurni tužilac i krim. policija, te preduzete sve potrebne mjere”, stoji u saopštenju objavljenom na zvaničnoj internet-stranici MUP-a HNK-a.

(StarMo)