Naslovnica Sport Iz ruku Dačića: Đokoviću nagrada “za promociju interesa Srbije”

Iz ruku Dačića: Đokoviću nagrada “za promociju interesa Srbije”

373
Dačić i Đoković

Beograd — Povodom obilježavanja Dana srpske diplomatije, ministar spoljnih poslova Srbijen Ivica Dačić organizovao je danas prijem na kojem je dodjelio povelje “za izvanredan lični angažman i doprinos u promociji interesa Srbije i njenih građana u svijetu” proslavljenom teniseru Novaku Đokoviću i karijernom diplomati Draganu Todoroviću.

Na prijemu su prisustvovali akreditovani ambasadori u Srbiji, među kojima američki, ruski, ambasador Crne Gore, kao i Hrvatske, a njima se obratio Dačić, koji je naveo da se kroz više od 180 godina svog postojanja moderna srpska diplomatija suočavala sa brojnim teškim izazovima, a jedan od njih oličen je i u pandemiji virusa korona – javlja RTS.

Đoković je rekao da se svakog dana trudi da zastupa prave životne vrijednosti i vrline koje su duboko ukorjenjene ne samo u njegovoj porodici, već u čitavom srpskom narodu, a to su: požrtvovanost, poštovanje, velikodušnost, jednakost.

“Kao što svi vi volite svim srcem vašu zemlju i trudite se da u svijetu promovišete prave tradicionalne i kulturne vrijednosti vaše zemlje i vaše nacije na najbolji mogući način, tako i ja volim i poštujem svoju zemlju i svjestan sam izazova i prepreka koje ponekad imam zbog toga”, rekao je Đoković obraćajući se zvanicama u Ministarstvu spoljnih poslova, među kojima su bili ambasadori svjetskih zemalja u Srbiji.

Svjestan je, kaže, odgovornosti i dužnosti koje ima da svoju zemlju, sebe i svoju porodicu predstavi u najboljem mogućem svjetlu u svakom trenutku.

“Nastaviću da volim i poštujem Srbiju i svoj narod. Nastaviću da poštujem i uvažavam sve druge narode svijeta, jer vjerujem kada se djeluje na takav način, iz takve emocije, da se nepogrešivo radi prava stvar”, zaključio je prvi teniser svijeta.

(StarMo)