Naslovnica Politika IZ reagovala na pisma stranaka: Pisma čuvamo “za ibret budućim generacijama”

IZ reagovala na pisma stranaka: Pisma čuvamo “za ibret budućim generacijama”

89
reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović

Sarajevo — Povodom “otvorenih pisama” koja su lideri pojedinih političkih partija upućutili reisul-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću, Ured za odnose s javnošću Islamske zajednice izdao je novo saopćenje za javnost.

Kažu, između ostalog, kako su političke partije u Bosni i Hercegovini “uveliko zagazile u preuranjenu političku kampanju te da je očekivati da će ovakvih pisama biti još”.

“Navikli smo da se u predizbornim kampanjama političari služe konstrukcijama, poluinformacijama, podmetanjima, i sl. Novo je, međutim, to što su ovog puta otišli dalje, pa su se Reisul-ulemi počeli obraćati istim rječnikom i načinom, kao da se obračunavaju s političkim rivalom u predizbornoj kampanji”, saopćeno je.

Reisul-ulema, zato, kažu, “neće odgovarati na ova pisanja”.

“Sačekat ćemo da kompletiramo galeriju ovakvih pisama koje ćemo na koncu ove kampanje integralno objaviti na našim web portalima. Sačuvat ćemo ova pisma u našim arhivama, za ibret budućim generacijama, da mogu čitati na koji način su se prvaci političkih partija obraćali prvom vjerskom autoritetu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini – poručili su iz Islamske zajednice.

(StarMo)