Naslovnica Život Iz BH Telecoma upozorili na lažne nagradne igre

Iz BH Telecoma upozorili na lažne nagradne igre

358
foto arhiva

Sarajevo — Kraj godine uvijek je vrijeme za lažne nagradne igre koje kruže internetom. Nedavno se na internetu pojavila nagradna igra u kojoj korisnici mogu dobiti vrijedne nagrade, a sponzor nagradne igre je BH Telecom.

Iz ove kompanije upozorili su svoje korisnike da se “ne radi o nikakvim nagradnim igrama koje organizira BH Telecom”.

“Poruke koji korisnici dobivaju na ovim web stranicama u ime BH Telecoma najčešće imaju za cilj pribaviti lične podatke u svrhu zloupotrebe, a mogu sadržavati i linkove na zlonamjerne stranice ili datoteke”, kazali su iz BH Telecoma.

U ovom slučaju radi se o lažnim porukama koje korisnici dobivaju, a sadrže obavijest o osvajanju vrijednih nagrada – mobilnih telefona, te traže lične podatke, kao i plaćanje dostave mobilnih uređaja na adresu.

“Naglašavamo da BH Telecom nije organizator niti na bilo koje način učestvuje u navedenoj nagradnoj igri u kojoj se traže lični podaci učesnika. Svaki dolazak na navedenu stranicu potencijalno može izvršiti neku malicioznu radnju na vašim uređajima, što može uključivati krađu podataka, finansijsku štetu ili instaliranje virusa na uređajima”, napominju iz BH Telecoma.

(StarMo)