Naslovnica Mostar Iz Aluminija opet žele demantirati ministra Džindića

Iz Aluminija opet žele demantirati ministra Džindića

477
foto: arhiva

Mostar — “Referirajući se na javni istup ministra energije, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine, gospodina Nermina Džindića, dužni smo kazati kako Uprava Aluminija Mostar nije nazočila sastanku koji ministar spominje”, navodi se u priopćenju Uprave Društva Aluminij.

“S arapskim investitorima je razgovarala Vlada FBiH, ministarstvo i Uprava Aluminija. Tada je, dan iza toga, potpisan Sporazum o neširenju informacija. Komplet set dokumenata je predan kompaniji koja je radila analizu, nakon analize je obišla kompaniju da dade ponudu”, riječi su ministra Džindića izrečene u utorak pred novinarima, ali mi u svojoj evidenciji nemamo podatke koji bi ukazivali da smo se sastajali s investitorima iz UAE, posredovanjem Vlade FBiH.

Posredovanjem i uz prisutnost predstavnika Vlade Federacije BiH bilo smo na sastanku s grupom investitora koju je predvodio Glencore i također jednom sastanku s predstavnicima GFT Group London.

Ukoliko se radilo o nekom sastanku na kojem predstavnici Uprave Aluminija nisu bili, a ministar Džindić je eventualno pobrkao taj sastanak s nekim drugim, bilo bi dobro da zajednički utvrdimo činjenice.

Također ponovno ističemo kako Uprava Društva Aluminij niti u jednome trenutku nije izbjegavala suradnju s Vladom FBiH, dapače, na tome kontinuirano inzistiramo, i to ne samo nakon gašenja struje Aluminiju, nego i u razdoblju koje je tome prethodilo.

Ujedno želimo istaknuti kako ne možemo ulazi u motive zbog kojih ministar Džindić koristi svaku priliku kako bi negativno govorio o planu restrukturiranja Aluminija, koji je, naglašavamo, u izradi u suradnji s ministarstvom i Vladom, te smatramo kako radne verzije ne bi trebalo komentirati u javnosti, a posebice ne unaprijed osuđivati.

S naše strane i dalje ćemo se držati profesionalnih kodeksa i obveza koje smo kao menadžment preuzeli, a ostali sudionici u procesu restrukturiranja Aluminija također bi trebali voditi računa o svome dijelu obveza prema ovom zahtjevnom i važnom projektu, navodi se u izjavi Uprave Društva Aluminij.