Naslovnica Politika Ivanić: Dodik ponižava institucije RS, a ne “političko Sarajevo”

Ivanić: Dodik ponižava institucije RS, a ne “političko Sarajevo”

354
Mladen Ivanić; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — “Najveće poniženje institucije RS nisu doživjele od “političkog Sarajeva”, nego od njega. On je najavljivao kada će policijski čas, on je dočekivao opremu, on je bio i epidemiolog i sve živo. On je samo član Predsjedništva, on nema nadležnost”, kazao je za N1 u emisiji Pressing Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH.

“U zadnje vrijeme opozicija dobro radi svoj posao i demontira priču o autoritetu Dodika. Vrlo je jasno da on nema taj autoritet i da na kritike iz opozicije reaguje na neprimjeren način koji priliči političaru, ne mogu reći državniku. On o odlukama razmišlja kratkotrajno, pa je prvi na listama ismijavanja kada je riječ o izjavama o prisluškivanju. Ja ne znam nijednog predsjednika u svijetu da je takvo nešto rekao sam predsjednik. Ja zaista mislim da prisluškuje”, kazao je.

“Ako sluša razgovore dva mlada poslanika i to prepričava, ja ne mogu da shvatim da službeni tužioci ga nisu pozvali da da izjavu”.

Kaže da njemu nikada nije palo na pamet da nekoga prisluškuje.

“Dodik je meni bio opozicija, meni je svašta govorio, na kraj pameti mi nije palo da prisluškujem nekog. Moram reći da su to dva različita svijeta. Ja sam čovjek koji poštuje institucije, a ne privatizuje je. On je član Predsjedništva, njegova dužnost je razgovor o politici i vojsci”, kazao je i dodao:

“Najveće poniženje institucije RS nisu doživile od “političkog Sarajeva”, nego od njega. On je najavljivao kada će policijski čas, on je dočekivao opremu, on je bio i epidemiolog i sve živo. On je samo član Predsjedništva, on nema nadležnost”.

Dodaje da je koncept vladanje Milorada Dodika bio “Ja sam RS”.

(StarMo)