Naslovnica Mostar Italijani nisu bili zaraženi koronavirusom

Italijani nisu bili zaraženi koronavirusom

186
foto: arhiva

Mostar — Dvoje italijanskih državljana koji su u srijedu upućeni na preventivni pregled u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar “nisu imali nikakve simptome zaraze koronavirusom i nastavili su svoje putovanje ka Sarajevu!.

Tijekom jučerašnjeg dana dvije 70-godišnje osobe upućene su s Graničnog prijelaza Bijača u našu kliniku pod sumnjom na koronavirusnu infekciju. Mi smo ih sustavno pregledali i utvrdili da nemaju nikakvih simptoma zaraze i oni su proslijeđeni dalje u Kanton Sarajevo gdje će provesti dva mjeseca kod svoje rodbine i tamo će se nastaviti praćenje i zdravstveni nadzor tih osoba – izjavio je prof. dr. sc. Jurica Arapović s Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar za Radio dobre vibracije.

Prema njegovim riječima Krizni stožer HNK trenutno ima evidentirano 16 osoba koje su zadnjih dana došle iz Italije i one se nalaze u samoizolaciji.

– Preporuka je svim osoba koje se ovih dana vrate iz Italije da se svom liječniku ili epidemiologu jave telefonski, kako se ne bi opteretili kapaciteti zdravstvenih ustanova s obzirom da je aktualna epidemija gripe. Te osobe stavljaju se pod zdravstveni nadzor i samoizolaciju, uz ograničeno kretanje. To je preporuka Zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva Federacije BiH – kazao je Arapović.

(StarMo)