Naslovnica Uncategorized Italija uvodi petodnevnu karantenu i za putnike iz EU

Italija uvodi petodnevnu karantenu i za putnike iz EU

529
foto arhiva

Rim –Italija će uvesti petodnevnu karantenu za putnike koji dolaze iz zemalja članica Europske unije, rekli su u utorak izvori u ministarstvu zdravstva.

Svi koji dolaze iz EU-a morat će obaviti testiranje prije polaska, biti u petodnevnoj karanteni i ponoviti test nakon toga, što je već na snazi za zemlje izvan EU-a, navode isti izvori.

Ta mjera “vrijedi za sve koji odlaze i dolaze” na poluotok, pa i za talijanske državljane, dodalo je ministarstvo odgovarajući na upit agencije France Pressea.

No zasad se ne zna kad će ta mjera stupiti na snagu, a za uskrsni vikend koji počinje u subotu i završava se u ponedjeljak, strani turisti već tradicionalno dolaze u Italiju.

Najveći dio Italije je trenutačno pod oštrim epidemiološkim mjerama kako bi se zaustavio treći val epidemije (barovi i restorani zatvoreni za posjetitelje, ograničeno kretanje …).


Usto će čitav poluotok biti proglašen “crvenom” zonom (visokog rizika zaraze i s najvećim mogućim restrikcijama) za Uskrsni vikend, koji je po starom običaju prigoda za obiteljsko okupljanje.

(StarMo)