Naslovnica Politika Istraživanja: Biden ubjedljivo ispred Trumpa

Istraživanja: Biden ubjedljivo ispred Trumpa

208
Joe Biden

Washington — Na udaru kritika zbog vođenja pandemije, američki predsjednik Donald Trump je 100 dana prije izbora spomenuo “tihu većinu” kojoj vjeruje, iako nova istraživanja pokazuju da ga je u nekoliko ključnih država pretekao demokratski kandidat Joe Biden.

“Trumpova kampanja ima više entuzijazma, prema mišljenju brojnih promatrača, od bilo koje druge kampanje u historiji naše velike zemlje, čak i od one 2016.”, tvrdio je na Twitteru u pokušaju pronalaženja elana koji je doveo do njegove iznenadne pobjede prije četiri godine.

“Biden nema ništa! Tiha većina će odlučiti 3. novembra”, dodao je 74-godišnji predsjednik. Istraživanja govore da ga je Biden u nekoliko država pretekao za prosječno osam bodova, prenosi Index.hr.

U nedjelju su nova istraživanja objavljena na kanalima NBC i CNN predstavila demokratskog kandidata kao vodećeg u tri države u kojima je Trump pobijedio 2016. godine, u Arizoni, Floridi i Michiganu.

Trump je dugo minimalizirao obim pandemije dok je broj novozaraženih svakodnevno eksplodirao, posebno na jugu i zapadu Sjedinjenih Država, najpogođenije zemlje na svijetu s 146.500 umrlih.

Zatim je posljednjih dana priznao da se stanje pogoršalo i jasno preporučio nošenje zaštitnih maski, što je dosad odbijao za razliku od Joea Bidena koji se mjesecima ne pojavljuje u javnosti bez njih.

(StarMo)