Naslovnica BiH Istraga traje: “Predmet” ispod automobila ministra Džindića

Istraga traje: “Predmet” ispod automobila ministra Džindića

499
Nermin Džindić

Sarajevo — Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić prijavio je Federalnoj upravi policije kokako je 11. aprila nepoznata osoba postavila “predmet” ispod njegovog vozila dok je bilo parkirano u dvorištu kuće.

Ministar Džindić primijetio je na nadzornim kamerama osobu koja se kretala u blizini njegove porodične kuće. Nepoznata osobe potom se kretala okolo putničkog motornog vozila parkiranog u dvorištu.

Iz FUP-a je saopćeno kako na teren odmah izašao tim istražitelja, pripadnika KDZ-a, krim, tehnike FUP-a koji su izvršili uviđaj. O svemu je obaviješten i tužilac. Ispod vozila je pronađen predmet koji je izuzet, a KD pregledom je utvrđeno da nije riječ o eksplozivnoj napravi.

Pripadnici FUP-a nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog događaja.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je danas hitno dopis Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova – Federalnoj upravi policije, kojim je zatražio da se odmah izvrši KDZ pregled svih službenih vozila koje koriste članovi Vlade Federacije BiH, a s ciljem osiguranja njihove lične sigurnosti.


 

(StarMo)